Κοτόπουλο με ψητά λαχανικά και νόστιμη σάλτσα!

LIKE US ON FACEBOOK

Υλικά

  • 455γρ στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο
  • 1 μπρόκολο, ψιλοκομμένο σε κομμάτια
  • 3 μεσαία καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα
  • 2 φλιτζάνια μανιτάρια, κομμένα στη μέση αν είναι μεγάλα
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ντοματίνια
  • ⅓ φλιτζάνι ξύδι βαλσάμικο
  • ¼ φλιτζάνι αβοκάντο ή ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3-4 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • ¼ κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα.
  2. Συνδυάζουμε το ξύδι βαλσάμικο με το λάδι, το σκόρδο, το βασιλικό, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά για να φτιάξουμε τη σάλτσα.
  3. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε μια τσάντα με φερμουάρ και με περίπου 1/3 φλιτζάνι απ’τη σάλτσα μας.
  4. Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε όλα εκτός απ’ τις ντομάτες στο ταψί.
  5. Ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα πάνω απ’ τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε για να καλυφθούν όλα τα κομμάτια.
  6. Αφαιρούμε το κοτόπουλο απ’ τη τσάντα και το βάζουμε μαζί με τα λαχανικά στον φούρνο για ένα 10λεπτο.
  7. Αφαιρούμε απ’ τον φούρνο και μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε τις ντομάτες και βάζουμε ξανά στον φούρνο.
  8. Ψήνουμε μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλου. Αφαιρούμε, βάζουμε λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό από πάνω και σερβίρουμε!
Photo: cleanfoodcrush.com
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved