Υλικά:

  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 φέτες bacon, σε κομματάκια
  • 1 φασκόμηλο
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κούπα ξερό λευκό κρασί
  • 2 κούπες σπανάκι
  • Μαγειρεμένο καστανό ρύζι

Εκτέλεση:

  1. Αλείψτε το κοτόπουλο με την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και αφήστε το στην άκρη μέχρι να το ξαναχρειαστείτε.
  2. Σε μια κατσαρόλα, τηγανίστε το bacon. Προσθέστε το κοτόπουλο, από τη πλευρά του δέρματος προς τα κάτω. Μαγειρέψτε μέχρι να χρυσαφίσει. Γυρίστε μεριά και κατεβάστε τη φωτιά. Προσθέστε το φασκόμηλο, σκόρδο και βούτυρο. Αφήστε το για 5 λεπτά και βγάλτε το φασκόμηλο.
  3. Προσθέστε το κρασί και αφήστε το να σιγοβράσει. Αφήστε το για 20 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να είναι έτοιμο.
  4. Προσθέστε το σπανάκι και αφήστε το να μαραστεί. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
  5. Συνοδεύστε το με καστανό ρύζι.