Αν σήμερα έχεις τραπέζι ή αν γενικά θέλεις να περιποιηθείς τον εαυτό σου και να φτιάξεις κάτι πραγματικά νόστιμο, τότε σου προτείνουμε αυτήν την κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο.

Είναι το ορεκτικό που θα λατρέψεις και θα φτιάξεις πολύ εύκολα και γρήγορα με απλά υλικά. Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο… είναι η συνταγή της ημέρας!

Τι θα χρειαστείς;

  • 3 φλιτζάνια τριμμένο κολοκυθάκι
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι τυρί provolone τριμμένο
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 1/4 φλιτζάνι φυτικό λάδι
  • 4 κουταλιές τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Πώς θα φτιάξεις την κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο;

Η συνταγή

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Συνδυάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, κρατώντας ένα κουταλάκι παρμεζάνα για αργότερα.
  2. Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα με το κολοκυθάκι.
  3. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.
  4. Πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο τυρί παρμεζάνα. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 με 15 λεπτά και στη συνέχεια την κόβουμε σε κομμάτια.

Και η κολοκυθόπιτα είναι έτοιμη χωρίς να χρειαστεί να ανοίξουμε φύλλο και χωρίς να καταβάλλουμε ιδιαίτερη προσπάθεια! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι για 6 κομμάτια.

Και η διατροφική της αξία;

Περιέχει 255mg ασβέστιο, 289 θερμίδες, 20g υδατάνθρακες, 122mg χοληστερίνη, 18g fat, 2mg σίδηρος, 12mg πρωτεΐνη, 723mg νάτριο.

Είναι το ιδανικό ορεκτικό και σήμερα η μέρα το απαιτεί. Φτιάξτο για την οικογένεια και τους φίλους σου και κράτα κι ένα κομματάκι για τη δουλειά!

Καλή σου όρεξη!

Ρίξε μια ματιά και σε αυτή τη συνταγή:

Κολοκυθάκια ή πίτσα; Και τα δύο σε ένα!

Photo: bettycrocker.com