Κλασικό κέικ βανίλιας με αμύγδαλα για να συνδυάσεις το παγωτό σου

LIKE US ON FACEBOOK

Μπορεί το Καλοκαίρι να θέλει παγωτό, αλλά πολλές φορές θέλουμε να συνδυάσουμε το παγωτό μας με κάποιο γλυκό. Γι’ αυτό εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μια συνταγή για κέικ που ταιριάζει με όλες τις γεύσεις παγωτού. Ποια είναι αυτή; Το κέικ βανίλιας με αμύγδαλα!

Παρακάτω η συνταγή για το κέικ, αλλά και το πώς θα το φτιάξεις ώστε να βγει αφράτο και μυρίσει όλο το σπίτι βανίλια!

Τι θα χρειαστείς για το κέικ βανίλιας με αμύγδαλα;

  • 6 μεγάλα αυγά, χωρισμένα
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
  • 6 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 κούπα τριμμένο αμύγδαλο
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Πώς θα φτιάξεις το κέικ βανίλιας με αμύγδαλα;

  1. Χωρίζουμε τους κρόκους των αυγών απ’ τα ασπράδια.
  2. Σ’ ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, έναν έναν κάθε φορά και στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ τον χυμό λεμονιού, τα εκχυλίσματα και το τριμμένο αμύγδαλο.
  4. Σ’ ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, το κάρδαμο και το γάλα.
  5. Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια των αυγών, μέχρι ν’ αποκτήσουν λεία υφή.
  6. Ανακατεύουμε σ’ ένα μεγάλο σκεύος όλα τα μείγματα και μεταφέρουμε το τελικό μείγμα σ’ ένα αντικολλητικό ταψί.
  7. Ψήνουμε για 60-70 λεπτά στους 180-200 βαθμούς.
  8. Πασπαλίζουμε το κέικ μόλις κρυώσει με ζάχαρη άχνη.
Photo: Isabella Mendes/ Pexels

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved