Κανταΐφι σπιτικό έχεις φτιάξει; Ήρθε η ώρα!

LIKE US ON FACEBOOK

Αχ αυτά τα σιροπιαστά γλυκά… Δεν μπορούμε ποτέ να τους αντισταθούμε! Είτε τα τρώμε σε μπουκίτσες είτε ολόκληρα κομμάτια, είναι όλα απολαυστικά. Αν και οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουμε να τα αγοράζουμε από τον αγαπημένο μας φούρνο που φημίζεται για τα γλυκά του, η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να τα φτιάξουμε και μόνοι μας στο σπίτι.

Η διαδικασία δεν είναι τόσο δύσκολη όσο την έχουμε στο μυαλό μας, ενώ τα υλικά είναι πολύ απλά. Σήμερα, θα σου δείξουμε τη συνταγή για κανταΐφι απ’ τα χεράκια σου! Θα μυρίσει όλο το σπίτι υπέροχα κι εσύ θ’ απολαύσεις με την παρέα σου σπιτικό σιροπιαστό γλυκό!

Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή για κανταΐφι;

  • 500 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 250 γρ. καρύδια
  • 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο

Για το σιρόπι:

  • 5 φλιτζάνια νερό
  • 5 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 λεμόνι κομμένο στα δύο

Πώς θα φτιάξεις τη τη συνταγή για κανταΐφι;

  1. Τρίβουμε τα καρύδια και τα αναμειγνύουμε με τα μπαχαρικά.
  2. Χωρίζουμε το φύλλο σε 30 λωρίδες. Τις σκεπάζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα για να μην ξεραθούν.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι.
  4. Παίρνουμε ένα φύλλο, βάζουμε στην άκρη του μια κουταλιά καρύδια, το τυλίγουμε σ’ ένα ρολάκι και το βάζουμε μέσα στο ταψί.
  5. Κάνουμε το ίδιο και για τις υπόλοιπες λωρίδες φύλλου.
  6. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε τα κανταΐφια μας.
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  8. Για το σιρόπι, βάζουμε όλα τα υλικά σ’ ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5-7 λεπτά.
  9. Περιχύνουμε το κανταΐφι με το ζεστό σιρόπι.

Δες πώς θα φτιάξεις και μπακλαβά:

Μπακλαβάς ταψιού

Photo: taste.com.au
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved