Κάνε τον αρακά πιο νόστιμο από ποτέ!

LIKE US ON FACEBOOK

Ένα απ’ τα αγαπημένα μας λαδερά φαγητά, που είναι ακόμα πιο νόστιμο εάν δεν το κάνεις με την κλασική συνταγή με λεμόνι, αλλά αποφασίσεις να βάλεις ντομάτα. Συνταγή για αρακά κοκκινιστό που σαν αυτό δεν έχεις ξαναφάει!

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι 100% μαμαδίστικη, αλλά τόσο εύκολη που δεν έχεις δικαιολογίες για να μην την φτιάξεις! Μπες στην κουζίνα και ετοιμάσου να φτιάξεις ένα φαγητό που δεν θα θέλεις να τελειώσει η κατσαρόλα.

Δύο διαφορετικές συνταγές με αρακά που θα φτιάξεις σήμερα κιόλας!

Τα υλικά για τη συνταγή για αρακά:

  • 700 γρ. αρακάς
  • 2-3 πατάτες κομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 1-2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Μαϊντανός
  • Άνηθο

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή;

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο, τον μαϊντανό και τον άνηθο.
  2. Τις πατάτες τις κόβουμε κυδωνάτες.
  3. Βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί το λάδι, βάζουμε μέσα τα κομμένα λαχανικά.
  4. Σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας στην κατσαρόλα.
  5. Προσθέτουμε τον αρακά και νερό τόσο όσο να καλύψει τα λαχανικά μας.
  6. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα μυρωδικά μας.
  8. Βράζουμε ακόμα 15 λεπτά τον αρακά.
  9. Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο, προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι και σβήνουμε τη φωτιά.
  10. Σερβίρουμε με φέτα και ψωμάκι!

Δες μια ακόμα απολαυστική συνταγή για αρακά:

Σήμερα το μεσημέρι μαγείρεψε μοσχαράκι κοκκινιστό με αρακά και καρότα




Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved