970×250 Desktop

Καλοκαιρινή συνταγή για τηγανητή φέτα με μέλι!

LIKE US ON FACEBOOK

Φτιάχνουμε καλοκαιρινή συνταγή για τηγανητή φέτα με μέλι, την οποία εάν δεν έχει τύχει να δοκιμάσεις, αυτή η συνταγή θα σε πείσει να τη φτιάξεις!

Τηγανητή φέτα πανέ με σως μελιού και συνοδευτικά ντοματίνια. Ένα γεύμα που καλοκαιρινό, ιδανικό για όταν επιστρέψεις απ’ την παραλία ή την εκδρομή σου. Απαιτεί μόλις 25 λεπτά και είναι ακόμη ένα κατάλληλο συνοδευτικό για το κρασί σου το βράδυ!

Τι θα χρειαστείς για τη τηγανητή φέτα με μέλι;

Για τη σως μελιού:

  • 1/4 φλιτζάνι μέλι
  • 1 / 2-1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού

Για τη φέτα:

  • 1 μεγάλο κομμάτι φέτα
  • 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
  • 1/3 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 5 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • πίτες για το σερβίρισμα

Πώς θα φτιάξεις τη τηγανητή φέτα με μέλι;

Συνταγή:

  1. Για τη σως μελιού, συνδυάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
  2. Για τη φέτα: Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολ. Τοποθετούμε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα άλλο μπολ. Βυθίζουμε τη φέτα μέσα στο αυγό κι απ’ τις δύο πλευρές και μετά τη βάζουμε στο μπολ με τη φρυγανιά. Πιέζουμε τη φέτα απαλά για να κολλήσουν πάνω της τα τρίμματα.
  3. Θερμαίνουμε τρεις κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε στη συνέχεια το ξύσμα λεμονιού και το μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό. Αφαιρούμε το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Στο ίδιο τηγάνι στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα και τη μαγειρεύουμε για 2 με 3 λεπτά κι απ’ τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσει.
  5. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τις ντομάτες, 1 κουταλιά της σούπας λάδι, βασιλικό και μια πρέζα αλάτι.
  6. Σερβίρουμε τη φέτα ζεστή και ρίχνουμε από πάνω το μέλι, το θυμάρι και τις ντομάτες.

Διαβάστε ακόμη:

To dressing που ταιριάζει με κάθε σαλάτα! Δες τη συνταγή

Photo: halfbakedharvest.com
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved