Αυτό το πιάτο μυρίζει θάλασσα! Μπορεί να έχεις συνηθίσει τη μακαρονάδα με μύδια να συνδυάζεται με κόκκινη σάλτσα κι άλλα θαλασσινά, αλλά αυτή η συνταγή είναι τόσο διαφορετική όσο και νόστιμη!
Τα υλικά για τη μακαρονάδα με μύδια και πέστο:
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 800 γρ. μύδια φρέσκα
- 1 κσ σκόρδο
- 100ml ελαιόλαδο
- 4 κσ μαϊντανό
- 1 καυτερή πιπεριά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 ματσάκι βασιλικό
- 2 κσ κουκουνάρι
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
Πώς θα φτιάξεις τη μακαρονάδα με μύδια και πέστο;
- Ξεκινάμε βάζοντας σ’ ένα μίξερ τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το κουκουνάρι με μία κουταλιά της σούπας λάδι. Τα αλέθουμε καλά για να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα, δηλαδή το πέστο.
- Μ ένα μαχαιράκι ξύνουμε τα μύδια και τα ξεπλένουμε πολύ καλά.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σ’ ένα τηγάνι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την καυτερή πιπεριά που έχουμε κόψει σε λεπτά κομμάτια και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα το σκόρδο, προσθέτουμε τα μύδια και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι και τα αφήνουμε μέχρι να ανοίξουν τα όστρακα των μυδιών. Όταν ανοίξουν, τα βγάζουμε από το τηγάνι.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τα βρασμένα μακαρόνια και προσθέτουμε και το πέστο.
- Τα αφήνουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τα μύδια!