Αυτό το πιάτο μυρίζει θάλασσα! Μπορεί να έχεις συνηθίσει τη μακαρονάδα με μύδια να συνδυάζεται με κόκκινη σάλτσα κι άλλα θαλασσινά, αλλά αυτή η συνταγή είναι τόσο διαφορετική όσο και νόστιμη!

Τα υλικά για τη μακαρονάδα με μύδια και πέστο:

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 800 γρ. μύδια φρέσκα
  • 1 κσ σκόρδο
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 4 κσ μαϊντανό
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • 2 κσ κουκουνάρι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί

Πώς θα φτιάξεις τη μακαρονάδα με μύδια και πέστο;

  1. Ξεκινάμε βάζοντας σ’ ένα μίξερ τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το κουκουνάρι με μία κουταλιά της σούπας λάδι. Τα αλέθουμε καλά για να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα, δηλαδή το πέστο.
  2. Μ ένα μαχαιράκι ξύνουμε τα μύδια και τα ξεπλένουμε πολύ καλά.
  3. Βάζουμε το ελαιόλαδο σ’ ένα τηγάνι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την καυτερή πιπεριά που έχουμε κόψει σε λεπτά κομμάτια και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά.
  4. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα το σκόρδο, προσθέτουμε τα μύδια και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
  5. Σκεπάζουμε το τηγάνι και τα αφήνουμε μέχρι να ανοίξουν τα όστρακα των μυδιών. Όταν ανοίξουν, τα βγάζουμε από το τηγάνι.
  6. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  7. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα βρασμένα μακαρόνια και προσθέτουμε και το πέστο.
  8. Τα αφήνουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τα μύδια!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Μια δροσερή σαλάτα με μύδια και ντομάτα σε περιμένει

Photo: italianfoodforever.com