Ήρθε η ώρα να φτιάξεις την πιο νόστιμη βασιλόπιτα!

LIKE US ON FACEBOOK

Υλικά:

  • 500g (4 φλιτζάνια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 250g βούτυρο, κομμένο σε κύβους και σε θερμοκρασία δωματίου
  • 450 g (2 1/4 φλιτζάνια) ζάχαρη
  • 6 αυγά μεσαίου μεγέθους, διαχωρισμένοι οι κρόκοι από το ασπράδι, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ζάχαρη άχνη για επικάλυψη

Εκτέλεση:

  1. Τοποθετούμε λίγο βούτυρο και αλεύρι στο ταψί που θα ψήσουμε τη βασιλόπιτα.
  2. Διαχωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη για 8-10 λεπτά, χρησιμοποιώντας ένα μίξερ σε μεσαία προς υψηλή ταχύτητα.
  3. Μόλις το μείγμα πάρει μορφή κρέμας, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού.
  4. Στη συνέχεια ενώ το μίξερ είναι ενεργοποιημένο, προσθέτουμε αργά τους κρόκους. Καλό είναι να τα ρίχνεις ένα ένα.
  5. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder.
  6. Προσθέτουμε το μείγμα στερεών σε εκείνο με τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά με μια λαστιχένια σπάτουλα μέχρι να συνδυαστούν όλα. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
  7. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να συνδυαστεί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C.
  8. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν κορυφές. Τοποθετούμε το μισό μείγμα μαρέγκας στο μείγμα της βασιλόπιτας. Πολύ ελαφρά ανακατέψτε το μείγμα και στη συνέχεια με απαλές κινήσεις προσθέστε την υπόλοιπη μαρέγκα.
  9. Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψί. Παίρνουμε ένα καθαρό κέρμα το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
  10. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, όταν το μαχαίρι βγαίνει καθαρό από τη μέση του κέικ.
  11. Όταν η βασιλόπιτα κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή μπορείτε να λιώσετε σοκολάτα.
Photo: ST. LOUIS POST-DISPATCH VIA GETTY IMAGES
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved