Σήμερα, 4 Ιουλίου, θα καθίσεις με την παρέα σου να απολαύσεις των αγώνα των Legends 2004 και θες κάποιο ωραίο φαγητό ή σνακ για να συνοδεύσει την βραδιά. Για να μην παραγγέλνεις, πάλι, και αναμένεις τόση ώρα, σου έχουμε την καλύτερη συνταγή για παναρισμένα φιλέτα κοτόπουλο, τα οποία θα αποδειχθούν καλύτερα κι από… γκολ!

Τι θα χρειαστείς για αυτή τη συνταγή;

Για τη μαρινάδα:

  • 500 ml γάλα
  • 2 κουταλιές της σουπάς κόκκινο ή λευκό κρασί
  • 1 αυγό

Για το μείγμα μπαχαρικών:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Για το πανάρισμα:

  • 100 γραμμάρια αλεύρι
  • 100 γραμμάτια κορνφλάουρ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

Πως θα φτιάξεις αυτή τη συνταγή;

  1. Αρχικά πριν ξεκινήσουμε τη συνταγή για τα παναρισμένα κοτόπουλα, πρέπει πρώτα να μαρινάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε μείγμα που θα έχει το γάλα, το λευκό ή κόκκινο κρασί και το αυγό. Στο ίδιο μείγμα θα ρίξουμε και το καυτερό μείγμα με τα μπαχαρικά. Εφόσον ανακατέψουμε ώστε να πάει πάνω στα φιλέτα το μείγμα, τότε αφήνουμε τα φιλέτα για λίγες ώρες στο ψυγείο.
  2. Κατά τη διάρκεια που τα φιλέτα βρίσκονται στο ψυγείο και μαρινάρονται, εμείς μπορούμε να φτιάξουμε το μείγμα για το πανάρισμα. Εκεί προσθέτουμε το κορνφλάουρ, το αλεύρι, το αλάτι και τον κουρκουμά και τα ανακατεύουμε.
  3. Στη συνέχεια, προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά! Αφού προθερμανθεί καλά χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το λάδι. Πανάρουμε τα φιλέτα που έχουμε βγάλει από το ψυγείο και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, όπου τα αφήνουμε, μέχρι να τηγανιστούν και να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  4. Τέλος, σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα και τις συνοδεύουμε με τις σάλτσες της προτίμησης.