Ξέχνα ό,τι έχεις δοκιμάσει μέχρι στιγμής και φτιάξε αυτή τη συνταγή για ραβανί! Το αγαπημένο μας γλυκό με το ινδοκάρυδο ταιριάζει τέλεια με μια μπάλα σπιτικό παγωτό βανίλια και τον ελληνικό καφέ σου!

Τα υλικά για τη συνταγή για ραβανί:

  • 4 μεγάλα αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα σιμιγδάλι
  • 1 κούπα ινδοκάρυδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

Για το σιρόπι:

  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • Χυμό από μισό πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή;

  1. Ξεκινάμε με το σιρόπι. Αναμειγνύουμε το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό. Φέρνουμε σε βρασμό και μειώνουμε τη θερμοκρασία. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη το σιρόπι να κρυώσει.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  3. Λαδώνουμε ένα ταψί.
  4. Σ’ ένα μεσαίο μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την καρύδα, την σόδα και το baking powder. Αφήνουμε στην άκρη.
  5. Σ’ ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε τα ασπράδια των αυγών με την κρέμα ταρτάρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αποκτήσει το μείγμα αφράτη και λεία υφή.
  6. Σ’ ένα άλλο μπολ, χρησιμοποιούμε το μίξερ και ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα, το γιαούρτι και το περιεχόμενο απ’ το μπολ με το σιμιγδάλι και την καρύδα.
  7. Με μια σπάτουλα, προσθέτουμε τα ασπράδια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  8. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 45 λεπτά.
  9. Αφήνουμε το κέικ για 5 λεπτά στη άκρη και το κόβουμε σε μικρές μερίδες.
  10. Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι σιγά σιγά ενώ είναι ζεστό το κέικ.
  11. Μπορούμε να διακοσμήσουμε με ινδοκάρυδο ή ξηρούς καρπούς και να σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό!

Δες ακόμα:

Θεϊκή σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα, καλύτερη κι από ζαχαροπλαστείου