Μέση της εβδομάδας και το στομάχι έχει όρεξη για άλλες γεύσεις. Ο ουρανίσκος θα ταξιδέψει στη Μεσόγειο και την Ισπανία με την πιο νόστιμη συνταγή για μια παραδοσιακή ισπανική παέγια θαλασσινών.

Η παέγια αποτελεί παραδοσιακό ισπανικό φαγητό και χαρακτηρίζεται ως ένα από τα povera (φτωχά) φαγητά της χώρας. Χαρακτηριστικό του φαγητού αυτού είναι πως στο τηγάνι, στο οποίο και σερβίρεται, μπαίνουν υλικά από τα φαγητά που έχουν μείνει.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τη συνταγή!

Τι θα χρειαστούμε στη συνταγή για ισπανική παέγια:

  • 1 κουτάλι της σούπας λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 300 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
  • 3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
  • 400 γραμμάρια τομάτα ψιλοκομμένη
  • 900 γραμμάρια ζωμός κοτόπουλου
  • 400 γραμμάρια θαλασσινά της προτίμησης σας (γαρίδες, μύδια, καλαμαράκια)
  • 1/2 ποτήρι χυμός λεμόνι
  • 50 γραμμάρια αρακάς

Τα βήματα στη συνταγή για ισπανική παέγια:

  1. Ζεσταίνουμε σ’ ένα φαρδύ τηγάνι μια κουταλιά του γλυκού λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε.
  2. Αφού σοταριστούν τα κρεμμύδια ρίχνουμε την πάπρικα και το ρύζι για λίγα λεπτά. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας το λευκό κρασί.
  3. Έπειτα ρίχνουμε την ψιλοκομμένη τομάτα και το ζωμό κοτόπουλου. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
  4. Περιμένουμε υπομονετικά, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει το ρύζι το σωστό «δάγκωμα». Προσθέτουμε τα θαλασσινά της προτίμησης μας και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, ομοιόμορφα, μαζί με το ρύζι και τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Περιχύνουμε το χυμό λεμόνι και τα μπιζέλια του αρακά.
  6. Κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα, αποσύρουμε από τη φωτιά το τηγάνι να κρυώσει. Εφόσον κρυώσει λίγο το φαγητό μας το σερβίρουμε στο σκεύος, στο οποίο το μαγειρέψαμε.

Καλή όρεξη!

Μάθε ακόμα πως να φτιάξεις το καλύτερο κοκκινιστό:

Χοιρινό κοκκινιστό στην κατσαρόλα να γλείφεις και τα δάχτυλά σου!

Photo: Pixabay