Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για ραβιόλια με μανιτάρια, για όσους αγαπάνε τα ζυμαρικά, αλλά έχουν κουραστεί να φτιάχνουν συνέχεια την ίδια και ίδια συνταγή!

Τι καλό σκέφτεσαι να φτιάξεις σήμερα; Αν δεν έχεις σκεφτεί κάτι, σου δείχνουμε εμείς τον τρόπο να μαγειρέψεις τα καλύτερα ραβιόλια που έχεις φάει στη ζωή σου.

Αυτά τα ραβιόλια με μανιτάρια έχουν όλα τα αρώματα που ψάχνει κανείς σε ένα πιάτο κι είναι τόσο νόστιμα, που σίγουρα όλοι θα σου ζητήσουν τη συνταγή.

Τι θα χρειαστείς για τα ραβιόλια με μανιτάρια;

  • 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 κιλό διάφορα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • αλάτι και πιπέρι
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο φασκόμηλο
  • 3 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο
  • 1 πακέτο ραβιόλια με τυρί, σπιτικά ή αγορασμένα
  • φρέσκο άνηθο, για το σερβίρισμα

Πώς θα φτιάξεις τα ραβιόλια με μανιτάρια;

Συνταγή:

  1. Μαγειρεύουμε τα ραβιόλια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.
  2. Κρατάμε το 1/2 φλιτζάνι του νερού από τα ζυμαρικά και σουρώνουμε τα υπόλοιπα ραβιόλια.
  3. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία.
  4. Όταν το λάδι ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  5. Τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και τα ανακατεύουμε μέχρι τα μανιτάρια να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Μειώνουμε τη θερμότητα, προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο, το θυμάρι και το φασκόμηλο.
  6. Προσθέτουμε το βαλσάμικο και το 1/4 απ΄το φλιτζάνι με το νερό των ζυμαρικών που κρατήσαμε προηγουμένως. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, αφαιρούμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και βγάζουμε τις σκελίδες σκόρδου.
  7. Τοποθετούμε τα ραβιόλια στα πιάτα, ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω και γαρνίρουμε με φρέσκα λαχανικά. Καλή όρεξη!

Διαβάστε ακόμη:

Μια νόστιμη καλοκαιρινή σαλάτα με tortellini για βραδινό!

Photo: halfbakedharvest.com