Η πιο light συνταγή με αυγά για το βραδινό σου!

LIKE US ON FACEBOOK

Κι έρχεται και αυτή η στιγμή που η «πείνα» σου χτυπά την πόρτα και το στομάχι σου γουργουρίζει. Αλλά είναι βράδυ και δεν θέλεις να φας κάτι «βαρύ». Εμείς σου προτείνουμε την πιο light συνταγή με αυγά για το βραδινό σου.

Το βράδυ θέλουμε κάτι ελαφρύ αλλά και κάτι να μας «κρατήσει» και να μην βρεθούμε τα μεσάνυχτα, ψαχουλεύοντας το ψυγείο. Όχι, δεν θα παραγγείλεις πάλι πίτσα, αφού μπορείς να φτιάξεις μια συνταγή με αυγά, light και υγιεινή.

Τι θα χρειαστείς γι’ αυτή τη συνταγή με αυγά;

  • 2 κουταλιές λάδι
  • 8 κοτσάνια σπαράγγια, με κομμένες τις άκρες
  • 1 φρέσκο κλαδί δεντρολίβανου,
  • 2 φέτες ψωμί
  • 1 ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 4 λεπτές φέτες προσούτο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Πώς θα φτιάξεις τη συγκεκριμένη συνταγή με αυγά;

  1. Θερμαίνουμε μια κουταλιά λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 5 λεπτά.
  2. Μεταφέρουμε τα σπαράγγια σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το δεντρολίβανο στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε το δεντρολίβανο μέχρι το λάδι να είναι αρκετά ζεστό. Στη συνέχεια, μετά από περίπου 2 λεπτά το αφαιρούμε από το τηγάνι.
  3. Προσθέτουμε τις φέτες ψωμιού στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για λίγο. Ρίχνουμε από πάνω δύο κουταλιές παρμεζάνα στο κάθε ψωμί και μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει λίγο χρώμα το ψωμί. Μεταφέρουμε τις φέτες σε ένα πιάτο.
  4. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα δύο αυγά. Τα τηγανίζουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
  5. Σε κάθε φέτα ψωμιού, βάζουμε δύο φέτες προσούτο και μισό σπαράγγι.
  6. Τοποθετούμε τα αυγά από πάνω και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  7. Απολαμβάνουμε!

Διαβάστε επίσης:

Όσα λείπουν από τη διατροφή σου και σε κάνουν να πεινάς συνέχεια

 

Photo: myrecipes.com
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved