Μπορεί να έχεις δοκιμάσει πολλές παραλλαγές αυτού του ποτού που έχουν βγει κατά καιρούς, όμως αυτή τη σαγκρία με ιβίσκο μάλλον δεν την έχεις δοκιμάσει! 

Η σαγκρία είναι ένα παραδοσιακό ρόφημα που μας έρχεται απ’ την όμορφη Ισπανία. Μια κλασική σαγκρία φτιάχνεται με κόκκινο κρασί, ψιλοκομμένα φρούτα και συνήθως χυμό πορτοκαλιού ή κάποιο brandy.

Παράλληλα, όμως, υπάρχουν και διάφορες εναλλακτικές της σαγκρίας όπως είναι η λευκή ή αυτή με ροδάκινα. Εμείς αυτή τη φορά αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια παγωμένη και δροσερή εκδοχή που είναι πολύ διαφορετική από αυτές που μέχρι τώρα έχεις δοκιμάσει.

Τι θα χρειαστείς για την σαγκρία με ιβίσκο;

  • 6 φλιτζάνια νερό
  • 3/4 φλιτζάνι αποξηραμένα πέταλα ιβίσκου
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
  • 2 μπουκάλια ροζέ κρασί
  • 3/4 φλιτζάνι brandy
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι triple sec
  • 1/2 φρέσκος ανανάς, ξεφλουδισμένος και κομμένος σε κομμάτια
  • 2 μήλα, κομμένα σε κομμάτια
  • Λίγες φράουλες, κομμένες σε κομμάτια
  • 2 πορτοκάλια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε μικρά κομμάτια

Πώς θα τη φτιάξεις;

  1. Βάζουμε το νερό, τα πέταλα ιβίσκου, το μέλι, τα ξυλάκια κανέλας και το κάρδαμο σε μια μεγάλη κατσαρόλα για να πάρουν βράση.
  2. Αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε για 1 ώρα.
  3. Ανακατεύουμε το κρασί, το brandy, την καστανή ζάχαρη και το triple sec σε στραγγισμένο νερό ιβίσκου μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  4. Προσθέτουμε ανανά, μήλα, φράουλες, πορτοκάλια και λεμόνι.
  5. Το αφήνουμε να παγώσει για 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Διάβασε ακόμα:

Η πιο δροσερή, λευκή σαγκρία έτοιμη σε 5 λεπτά

Photo: Freepik