Είτε ψάχνεις να μαγειρέψεις κάτι για την Καθαρά Δευτέρα, είτε όχι, μια γαριδομακαρονάδα με πέστο είναι μια γευστική και νηστίσιμη συνταγή που μπορείς να δοκιμάσεις. 

Σε λιγότερο από μία ώρα θα έχεις στο τραπέζι σου μια ξεχωριστή και γευστική γαριδομακαρονάδα. Όχι, δεν είναι σαν αυτές που ξέρεις κι έχεις φτιάξει τόσες φορές, αφού πρόκειται για μια νοστιμότατη γαριδομακαρονάδα με πέστο που θα γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Τι θα χρειαστείς;

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λίγο αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 450 γραμμάρια καθαρισμένες γαρίδες
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι

Πώς θα φτιάξεις αυτή τη γαριδομακαρονάδα με πέστο;

  1. Σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι βράζουμε τα μακαρόνια για περίπου 12 λεπτά και στη συνέχεια τα σουρώνουμε.
  2. Σ’ ένα μπλέντερ ανακατεύουμε το βασιλικό με το χυμό λεμονιού, τις 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το σκόρδο και το αλάτι μέχρι να γίνουν ένα ομογενές μείγμα.
  3. Ζεσταίνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  4. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το κόκκινο πιπέρι. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε.
  5. Ρίχνουμε στις γαρίδες το μείγμα με το βασιλικό και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας.
  6. Προσθέτουμε τις γαρίδες στα μακαρόνια και το φαγητό μας είναι έτοιμο!

Αυτή είναι η πιο εύκολη, νηστίσιμη και σπιτική σάλτσα πέστο για τα ζυμαρικά σου! 

Διάβασε ακόμα:

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι να γλείφεις τα δάχτυλά σου

Photo: Pexels