Τα μύδια είναι τα αγαπημένα μας και μαγειρεύονται πολύ εύκολα, γι’ αυτό μας αρέσουν διπλά! Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να τα “πετάξεις” σε μια κατσαρόλα μαζί με λίγο σκόρδο και μπαχαρικά και να τα απολαύσεις!

Φτιάχνουμε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για μύδια με κόκκινη σάλτσα. Θα χρειαστείς 30 λεπτά και θα απολαύσεις ένα πιάτο που θα έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου σαν άλλος ένας MasterChef.

Τι θα χρειαστείς στη συνταγή για μύδια με κόκκινη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές λάδι αβοκάντο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
  • 30gr περίπου ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρια
  • 1.8kg μύδια

Η συνταγή για μύδια με κόκκινη σάλτσα

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο, ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για ένα με δύο λεπτά μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο μας.
  2. Προσθέτουμε το κρασί, τις ντομάτες, το μέλι, το φύλλο δάφνης, το βασιλικό και το θυμάρι.
  3. Ανακατεύουμε και περιμένουμε μέχρι να βράσει η σάλτσα μας και τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε επιπλέον αλάτι ή πιπέρι αν χρειαστεί.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μύδια στο τηγάνι μας, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε. Μαγειρεύουμε για 7 με 10 λεπτά ώστε να ανοίξουν και τα μύδια μας.
    Αφαιρούμε το κλαδί από θυμάρι και το φύλλο δάφνης.
  5. Σερβίρουμε με ψωμάκι.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι για 4 μερίδες και είναι έτοιμη σε 30 λεπτά! Καλή σου όρεξη!

Photo: foodnetwork.com