Η πιο εύκολη και γρήγορη πάστα φλώρα με κεράσι!

LIKE US ON FACEBOOK

Πάστα φλώρα, ένα νόστιμο και γρήγορο γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ειδικά αν το συνδυάσεις με γλυκό κεράσι, που ‘ναι και της εποχής. 

Φυσικά και την πάστα φλώρα μπορείς να την φτιάξεις με οποιοδήποτε γλυκό ή μαρμελάδα θες κι είναι της προτίμησής σου, όμως αναμφίβολα το κεράσι -αλλά και το βύσσινο- ταιριάζει ιδανικά στην περίπτωση αυτή. Και σίγουρα μ’ αυτή τη γρήγορη κι εύκολη συνταγή θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους.

Τι θα χρειαστείς για την πάστα φλώρα με κεράσι;

  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 40 γραμμάρια λάδι
  • 400 γραμμάρια γλυκό του κουταλιού κεράσι

Πώς θα την φτιάξεις;

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Στο μίξερ χτυπάμε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το λάδι και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα.
  4. Αφού περάσει η μισή ώρα, αφαιρούμε από τη ζύμη μας περίπου πέντε μικρά κομματάκια για να τα χρησιμοποιήσουμε στο τέλος.
  5. Ανοίγουμε τη ζύμη μας με τη βοήθεια του πλάστη και λίγου αλευριού.
  6. Σ’ ένα ταψάκι που έχουμε αλείψει με λίγο λάδι ή βούτυρο, μεταφέρουμε τη ζύμη μας και την απλώνουμε.
  7. Σουρώνουμε λιγάκι το γλυκό του κουταλιού κεράσι για να μην είναι πολύ ρευστό.
  8. Στη συνέχεια, το προσθέτουμε πάνω από τη ζύμη μας στο ταψάκι ομοιόμορφα.
  9. Με τα κομματάκια ζύμης που έχουμε κρατήσει δημιουργούμε λωρίδες και τις βάζουμε πάνω από το γλυκό κεράσι, στο σχήμα που επιθυμούμε, δημιουργώντας κουτάκια ή ρόμβους.
  10. Ψήνουμε την πάστα φλώρα μας για περίπου 40 λεπτά κι είναι έτοιμη!

Διάβασε ακόμα:

Θες γλυκάκι; Φτιάξε αυτήν την πίτα με κεράσια!

Photo: Freepik




Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved