Πολλές παραλλαγές του ποτού αυτού έχουν βγει κι αρκετές συνταγές κυκλοφορούν, όμως αυτή τη λευκή σαγκρία μάλλον δεν την έχεις δοκιμάσει.
Η σαγκρία είναι ένα παραδοσιακό ρόφημα που μας έρχεται απ’ την όμορφη Ισπανία. Μια κλασική σαγκρία φτιάχνεται με κόκκινο κρασί, ψιλοκομμένα φρούτα και συνήθως χυμό πορτοκαλιού ή κάποιο brandy.
Παράλληλα, όμως, υπάρχουν και διάφορες εναλλακτικές της σαγκρίας όπως είναι η λευκή ή αυτή με ροδάκινα. Εμείς αυτή τη φορά αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια παγωμένη και δροσερή εκδοχή, γιατί ο υδράργυρος έχει ανέβει και ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από δροσιστικά ροφήματα.
Τι θα έλεγες, λοιπόν, να δοκιμάσεις μια λευκή σαγκρία με φράουλα και χυμό λεμονιού; Είναι πανεύκολη, αφού απαιτεί μόλις 5 λεπτά. Επίσης, αυτή η συνταγή αποτελείται από ελάχιστα υλικά και μπορείς να τη φτιάξεις στο πι και φι. Το σημαντικότερο που χρειάζεσαι είναι καλή διάθεση!
Τι θα χρειαστείς για τη λευκή σαγκρία;
- 1 μπουκάλι λευκό κρασί
- 1 1/2 φλιτζάνια λεμονάδα (360 mL)
- 1 1/2 φλιτζάνι φράουλες (230 γραμμάρια)
- 1/3 φλιτζάνι ρούμι (70 mL)
- Λίγο πάγο
Πώς θα τη φτιάξεις;
- Πλένουμε καλά και κόβουμε στη μέση τις φράουλες, αφαιρώντας τα κοτσάνια.
- Σ’ ένα μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα μας.
- Σερβίρουμε σε ποτήρια και προσθέτουμε πάνω στο ποτήρι μια φέτα λεμονιού για ντεκόρ!
Η σαγκρία μας είναι έτοιμη!
Τα υλικά αντιστοιχούν σε 6 μερίδες!
Tip: Μπορείς αντί για ρούμι να βάλεις παραπάνω λευκό κρασί, ανάλογα και με τις προτιμήσεις σου!