Αρχή της εβδομάδας, σήμερα, με τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες να έρχονται στο προσκήνιο. Πρέπει, όμως, με κάποιο τρόπο να καλυτερεύσει η μέρα. Σου έχουμε τον καλύτερο! Η συνταγή για κοτόπιτα πετιβιέ θα σε κάνει να ξεχάσεις τα πάντα.

Τι θα χρειαστείς στη συνταγή για κοτόπιτα πετιβιέ;

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 75 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 75 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 1/2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κρόκους αυγών
  • 1 κουταλάκι της σούπας θυμάρι

Για τη γέμιση:

  • 500 γραμμάρια κοτόπουλο στήθος
  • 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια λευκά
  • 250 γραμμάρια τυρί gouda
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πώς θα φτιάξουμε τη συνταγή για κοτόπιτα πετιβιέ;

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
  2.  Σ’ένα τηγάνι θα ρίξουμε το κοτόπουλο, αφήνοντας το να πάρει χρώμα. Παράλληλα κόβουμε σε ροδέλες τα λευκά μανιτάρια.
  3. Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδο και ταυτόχρονα ελέγχουμε το κοτόπουλο μας. Εάν είναι έτοιμο το τοποθετούμε στην άκρη.
  4. Στο ίδιο τηγάνι που είχαμε το κοτόπουλο, ρίχνουμε τα μανιτάρια μας και το σκόρδο. Μόλις πάρουν χρώμα τα βάζουμε στο μπολ με το κοτόπουλο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Σε μία κατσαρόλα θα ρίξουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει θα προσθέσουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μόλις το βούτυρο απορροφήσει το αλεύρι θα το ανακατέψουμε με κρέμα γάλακτος.
  6. Αφού ομογενοποιηθούν το βούτυρο, το αλεύρι και η κρέμα γάλακτος, αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε στο μείγμα τυρί γκούντα, θυμάρι, μουστάρδα και δύο κρόκους αυγού.
  7. Τελειώνοντας με το κρεμώδες μείγμα, το ρίχνουμε στο μπολ που είχαμε τοποθετήσει το κοτόπουλο με τα μανιτάρια και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά!
  8. «Απλώνουμε» ελαφρώς τα φύλλα σφολιάτας και την τοποθετούμε, το ένα από τα δύο, στο ταψί.
  9. Ρίχνουμε τη γέμιση στο φύλλο της σφολιάτας, την απλώνουμε και στην συνέχεια την «κλείνουμε» με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
  10. Αλείφουμε την πίτα μας με τον κρόκο αυγού, χαράσσουμε και την βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα στους 180 βαθμούς.
  11. Αφού ψηθεί η κοτόπιτα, την αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά. Κόβουμε κομμάτι και σερβίρουμε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε επίσης:

Smoothie με μπανάνα και κόκκους κακάο

Photo: freepik.com