Η καλύτερη συνταγή για σπιτικά, αφράτα κρουασάν!

LIKE US ON FACEBOOK

Αυτά τα κρουασάν που μυρίζεις κάθε πρωί στον φούρνο, δεν είναι ανάγκη να τα αγοράζεις κάθε μέρα απ’ έξω, αλλά ούτε και να παίρνεις έτοιμες ζύμες απ’ το σούπερ μάρκετ! Μπορείς να τα φτιάξεις μόνος σου σπίτι, με πολύ απλά υλικά.

Συνταγή για κρουασάν βουτύρου, που θα κάνουν όλο το σπίτι να μοσχομυρίσει, ενώ μπορείς να τα γεμίσεις με αλμυρά ή γλυκά υλικά της επιλογής σου και να τα κάνεις ακόμα πιο νόστιμα!

Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή για κρουασάν βουτύρου;

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 15 γρ. ξερή μαγιά
  • 250 ml. γάλα σε χλιαρή θερμοκρασία
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 250 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 1 κρόκο αυγού

Πώς θα φτιάξεις τα κρουασάν βουτύρου;

  1. Βάζουμε σ’ ένα μπολ το γάλα, τη μαγιά και ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
  2. Βάζουμε σ’ ένα άλλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  3. Κάνουμε στη μέση μια τρύπα και ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα.
  4. Ανακατεύουμε καλά με τα δάχτυλά μας και όταν γίνει μια ομοιογενής ζύμη, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 30 με 60 λεπτά, για να φουσκώσει.
  5. Βγάζουμε τη ζύμη απ’ το μπολ και την βάζουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
  6. Ανοίγουμε με τον πλάστη σε σχήμα παραλληλόγραμμου, πάνω στο οποίο σκορπίζουμε κομματάκια απ’ το μαλακό βούτυρο (το 1/3).
  7. Διπλώνουμε τη ζύμη στα 3, ξαναβάζουμε κομμάτια βούτυρου και ξαναδιπλώνουμε.
  8. Ανοίγουμε πάλι με τον πλάστη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το βούτυρο άλλες δυο φορές.
  9. Συνεχίζετε για μερικές ακόμη φορές το δούλεμα της ζύμης και το δίπλωμα ώστε ν’ απλωθεί ομοιόμορφα το βούτυρο.
  10. Αφήνουμε τη ζύμη για 30 λεπτά να ξεκουραστεί, ενώ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  11. Για να πλάσουμε τα κρουασάν, διπλώνουμε τη ζύμη σε φύλλο, την ανοίγουμε στο τέλος σε 1 φύλο και κόβουμε τρίγωνα.
  12. Διπλώνουμε κάθε τρίγωνο από την βάση προς την κορυφή, τραβώντας το ελαφρά.
  13. Βάζουμε τα τρίγωνα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας χώρο μεταξύ τους.
  14. Αλείφουμε με τον κρόκο που έχουμε χτυπήσει και ψήνουμε για 10-15 λεπτά!

Δες ακόμα:

Αφράτα κρουασάν σοκολάτας για μικρούς και μεγάλους! (Video)

Photo: Pixabay

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved