Η καλύτερη συνταγή για ροξάκια που έχεις δοκιμάσει

LIKE US ON FACEBOOK

Τα ελληνικά σιροπιαστά γλυκά είνα μια φοβερή αδυναμία. Και τα ροξάκια δεν αποτελούν εξαίρεση. Η συνταγή για ροξάκια που σου έχουμε παρακάτω είναι Φ-Α-Ν-Τ-Α-Σ-Τ-Ι-Κ-Η και στο λέμε έχοντας δοκιμάσει πολλά ροξάκια στη ζωή μας!

Τα υλικά για τη συνταγή για ροξάκια:

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 250 ml φρέσκο γάλα
  • 100 ml λάδι
  • 2 αυγά
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1,5 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. βανίλια
  • 1/4 κ.γλ. γαρίφαλο

Για το σιρόπι:

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 500 ml νερό
  • Φλούδα από ένα πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή για ροξάκια;

  1. Ξεκινάμε ζεσταίνοντας το γάλα, το οποίο βάζουμε μετά σ’ ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, 1 κουταλιά αλεύρι κι αφήνουμε για 15 λεπτά ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  2. Αφού περάσουν τα λεπτά, προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια και ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι, ενώ στο τέλος βάζουμε και το λάδι. Θέλουμε η ζύμη μας να είναι μαλακή.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία μέρη.
  4. Παίρνουμε το 1 μέρος και το ζυμώνουμε βάζοντας μέσα στο κακάο, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
  5. Στη συνέχεια, χωρίζουμε και την καφετί ζύμη σε 3 μέρη ενώ το ίδιο κάνουμε και με την λευκή.
  6. Πλάθουμε μπαστουνάκια με την καφέ ζύμη, ενώ ανοίγουμε τη λευκή σε χοντρό φύλλο, για να μπορεί να μπει μέσα το μπαστουνάκι.
  7. Φτιάχνουμε ρολό με τη ζύμη και κόβουμε ροξάκια 1,5 εκατοστού.
  8. Τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  9. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και περιχύνουμε τα ροξάκια με το καυτό σιρόπι!

Δες ακόμα:

Θεϊκή σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα, καλύτερη κι από ζαχαροπλαστείου

Photo: Instagram account/ kekikkaramel




Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved