Αυτή είναι η καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή για french toast, δηλαδή γλυκές αυγοφέτες, οι οποίες είναι ιδανικές για πρωινό, αλλά και για ένα brunch με καλή παρέα το Σαββατοκύριακο!

Το κλασικό κι αγαπημένο φρυγανισμένο ψωμί των Γάλλων είναι ιδανικό για να ξεκινήσει γλυκά η μέρα μας, για να μας φτιάξει τη διάθεση και για να μας δώσει την απαραίτητη ενέργεια να κάνουμε όλες τις δραστηριότητες που θέλουμε.

Τι θα χρειαστείς για το french toast;

  • 4 μεγάλα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 10-12 φέτες ψωμί για τοστ
  • σιρόπι σφενδάμου ή μέλι

Συνταγή για french toast:

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και την κανέλα.
  2. Ζεσταίνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε λίγο βούτυρο (εάν χρειάζεται κι εάν το τηγάνι δεν είναι αντικολλητικό).
  3. Βάζουμε τις φέτες ψωμιού στο μείγμα με τα αυγά. Τις γυρνάμε κι απ’ τις δύο πλευρές ίσα ίσα να καλυφθεί όλη τους επιφάνεια, δεν τις αφήνουμε μέσα στο μπολ για πάνω από 20 δευτερόλεπτα.
  4. Τοποθετούμε στη συνέχεια τις αυγοφέτες στο τηγάνι και της αφήνουμε να μαγειρευτούν κι απ’ τις δυο πλευρές για 2-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  5. Σερβίρουμε το french toast με βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου ή μέλι σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορούμε ακόμη να προσθέσουμε φρέσκα φρούτα ή πραλίνα φουντουκιού!

Διαβάστε ακόμη:

Τα καλύτερα pancakes δεν έχουν καθόλου αλεύρι!

Photo: Unsplash/Toa Heftiba