Η καλύτερη συνταγή για φαλάφελ για να συνοδεύσεις τη σαλάτα σου!

LIKE US ON FACEBOOK

Υπάρχουν αυτοί που αγαπάνε τα φαλάφελ κι αυτοί που δεν είναι πολύ οικείοι με τη γεύση τους. Το σίγουρο είναι, όμως, ότι τα τελευταία χρόνια έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας κι είναι ένα αγαπημένο street food γεύμα.

Εμείς βρήκαμε την καλύτερη συνταγή για φαλάφελ για να συνοδεύσεις τη σαλάτα σου ή για να τα τοποθετήσεις σε αραβικές πίτες και να τα πάρεις μαζί σου στη δουλειά. Είναι νόστιμα, εύκολα κι είναι ένας τρόπος να κάνεις ακόμη και το παιδί σου να φάει τα ρεβίθια!

Τι θα χρειαστείς για τα φαλάφελ;

  • 1 κονσέρβα ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μαϊντανού
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι
  • 1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κύμινου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 6 μικρές σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4-6 κουταλιές σούπας λάδι
  • Για το σερβίρισμα: πίτες, ψιλοκομμένο μαρούλι, κόκκινα κρεμμύδια σε φέτες, ντομάτες κομμένες σε φέτες, τζατζίκι, χούμους.

Πώς θα φτιάξεις τα φαλάφελ;

Συνταγή:

  1. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το αλεύρι, τον χυμό λεμονιού, το baking powder, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και μεταφέρουμε το μείγμα όταν είναι έτοιμο σε ένα δοχείο. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  2. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε μια επιφάνεια. Με ένα κουτάλι μετράμε 2 κουταλιές της σούπας απ’ το μείγμα και σχηματίζουμε με αυτό τα φαλάφελ. Τοποθετούμε τα φαλάφελ στη λαδόκολλα και τα πατάμε λίγο με το χέρι μας από πάνω.
  3. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Τοποθετούμε σε αυτό προσεκτικά 4 με 5 φαλάφελ και τα τηγανίζουμε κι απ’ τις δύο πλευρές.
  4. Σε μια πιατέλα, τοποθετούμε μια χαρτοπετσέτα και αφήνουμε τα φαλάφελ εκεί για να απορροφηθεί το λάδι τους.
  5. Σερβίρουμε τα φαλάφελ αμέσως ενώ είναι ζεστά και τραγανά. Μπορείς ακόμη να τα συντηρήσεις άψητα σε δοχείο στην κατάψυξη μέχρι και 3 μήνες.

Διαβάστε ακόμη:

Ζεστά, αφράτα ψωμάκια με τυρί έτοιμα σε λιγότερο από 10 λεπτά!

Photo: gimmesomeoven.com
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved