Η μηλόπιτα είναι ένα ωραίο γλυκάκι που μπορείς να απολαύσεις μετά το μεσημεριανό σου γεύμα ή ακόμα και για πρωινό! Πώς θα φτιάξεις την καλύτερη σπιτική μηλόπιτα;

Κι επειδή προτιμάμε τα σπιτικά, βρήκαμε την καλύτερη συνταγή για σπιτική μηλόπιτα. Μπήκαμε στην κουζίνα και τη δοκιμάσαμε.

Τι θα χρειαστείς για τη σπιτική μηλόπιτα;

  • 455 γραμμάρια αποξηραμένο μήλο
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 4 φλιτζάνια νερό

Για το κέικ

  • 5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ¾ φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι σιρόπι ζάχαρης
  • 1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
  • ζάχαρη σε σκόνη, για το σερβίρισμα

Πώς θα φτιάξεις τη σπιτική μηλόπιτα;

Συνταγή

Για τη γέμιση

  1. Συνδυάζουμε τα αποξηραμένα μήλα, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέση-υψηλή θερμοκρασίας.
  2. Αφήνουμε να βράσει λίγο και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 30 περίπου λεπτά, μέχρι τα μήλα να είναι μαλακά και να έχουν απορροφήσει το υγρό.
  3. Ανακατεύουμε τα μήλα καλά μέχρι να γίνουν μόνο μερικά μεγάλα κομμάτια.
  4. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Για το κέικ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε το αλεύρι, το baking powder, την μαγειρική σόδα, αλάτι και κανέλα.
  2. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά και το σιρόπι ζάχαρης και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  4. Προσθέτουμε το 1/3 από το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Έπειτα, προσθέτουμε το βουτυρόγαλα και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν πλήρως.
  5. Βάζουμε εναλλάξ αλεύρι και βουτυρόγαλα και ανακατεύουμε κάθε φορά.
  6. Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  8. Βάζουμε λίγο βούτυρο σε ένα ταψί. Απλώνουμε μια στρώση από το μείγμα του κέικ στο ταψί. Και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα με τα μήλα. Ψήνουμε για 12 λεπτά μέχρι να πάρει σχήμα. Βάζουμε τις υπόλοιπες στρώσεις και ψήνουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.

Διαβάστε επίσης:

Ένα μήλο την ημέρα, το φαρμακοποιό τον κάνει πέρα

Photo: thesugarsandbox.com