Η Ιταλία στο πιάτο σου | Λαχταριστά σπαγγέτι με σάλτσα primavera και κοτόπουλο

LIKE US ON FACEBOOK

Αγαπάμε τα ζυμαρικά και δεν μπορούμε ποτέ να πούμε όχι σ’ ένα πιάτο μακαρόνια με μια υπέροχη σάλτσα. Έτσι αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε την τύχη μας σε μια αυθεντική ιταλική συνταγή και τελικά την πετύχαμε!

Αφού, λοιπόν, απολαύσαμε εμείς στο iPop.gr τη συνταγή, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σου το πώς θα φτιάξεις λαχταριστά σπαγγέτι με σάλτσα primavera και κοτόπουλο! Είσαι έτοιμος να φέρεις την Ιταλία στο πιάτο σου;

Τι θα χρειαστείς για τα λαχταριστά σπαγγέτι με σάλτσα primavera και κοτόπουλο;

Για τέσσερις μερίδες:

  • 1 πακέτο σπαγγέτι με καρότο
  • Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα:

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Βασιλικός
  • 1 πακέτο ντοματοπολτό
  • 1 κρεμμυδάκι
  • 1/2 μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
  • 1/2 κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καρότα
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 100 ml ελαιόλαδο

Πώς θα φτιάξεις τα λαχταριστά σπαγγέτι με σάλτσα primavera και κοτόπουλο;

  1. Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο, το οποίο έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες.
  2. Το βγάζουμε απ’ τη φωτιά και σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  3. Αφού μαλακώσουν, προσθέτουμε το καρότο -το οποίο έχουμε τρίψει στο μπλέντερ-, το κολοκυθάκι και τις μελιτζάνες.
  4. Αφού τσιγαριστούν τα λαχανικά μας, σβήνουμε με το κρασί.
  5. Προσθέτουμε το τηγάνι τον ντοματοπολτό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο, το αλάτι, το πιπέρι και τον βασιλικό.
  6. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  7. Στο μεταξύ, βράζουμε τα σπαγγέτι με καρότο και σερβίρουμε με τη σάλτσα primavera και κοτόπουλο και τριμμένη παρμεζάνα.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved