Ομελέτα…Ένα ελαφρύ πιάτο, ιδανικό για το Καλοκαίρι. Εμείς βρήκαμε την ελληνική εκδοχή της ομελέτας, την πιο νόστιμη απ’ όλες ή αλλιώς την καλύτερη συνταγή για καγιανά.

Υπάρχει ελληνική εκδοχή της ομελέτας; Υπάρχει και είναι η πιο θρεπτική και η πιο γευστική. Δεν απαιτεί μεγάλη προετοιμασία ενώ μπορείς να την απολαύσεις μέσα σε μερικά λεπτά. Θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Τι θα χρειαστείς για την ελληνική εκδοχή της ομελέτας;

(Για δύο άτομα)

  • 4 μέτριες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και περασμένες στον τρίφτη
  • 4 αυγά
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1.3 φλιτζανιού λάδι
  • 250 γρ. φέτα θρυμματισμένα με τα δάχτυλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια βασιλικού
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι

Πώς θα φτιάξεις την ελληνική εκδοχή της ομελέτας;

Συνταγή

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια.
  2. Προσθέτουμε τη ντομάτα, την πάπρικα, τη ζάχαρη, βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι η ντομάτα να μείνει με ελάχιστα υγρά.
  3. Προσθέτουμε τότε τα αυγά χτυπημένα, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα.
  4. Ανακατεύουμε ελαφρά μερικές φορές μέχρι το φαγητό να μείνει χωρίς υγρά αλλά να μην παραψηθεί.
  5. Βγάζουμε τον καγιανά σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, γαρνίρουμε με το βασιλικό και σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης:

Ομελέτα με κολοκύθι και φέτα

Συνταγή από arttable.gr