Στις 6 Απριλίου, η Ρώμη γιορτάζει μια σημαντική μέρα, ίσως την πιο ωραία μέρα του χρόνου, την ημέρα της καρμπονάρας. Του πιο νόστιμου ιταλικού πιάτου που λίγοι ξέρουμε να φτιάχνουμε πραγματικά!

Μπορεί να μην είμαστε στη Ρώμη, αλλά σήμερα φτιάχνουμε την απόλυτη συνταγή για αυθεντική ιταλική καρμπονάρα, για να μπούμε κι εμείς λίγο στο πνεύμα της ημέρας.

Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι σήμερα τα εστιατόρια στην Αιώνια Πόλη ετοιμάζουν καρμπονάρα, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα διεξαχθούν και events γι’ αυτό το κλασικό κι αγαπημένο ιταλικό πιάτο.

Εάν έχεις χρόνο, μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στο hashtag #CarbonaraDay, για να πάρεις κάποια ιδέα και για τα δικά σου πιάτα!

Τι θα χρειαστείς για την καρμπονάρα;

  • 100 γρ. μπέικον
  • 50 γρ. τυρί pecorino
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 350 γρ. σπαγγέτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Πώς θα φτιάξεις την καρμπονάρα;

Συνταγή:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό για να βράσει. Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε το μπέικον και σε ένα άλλο τα τυριά.
  2. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεσαίο μπολ και ρίχνουμε από πάνω λίγο μαύρο πιπέρι. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι στο νερό που βράζει και μετά ρίχνουμε σε αυτό τα 350 γρ. ζυμαρικά. Αφήνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν για 10 λεπτά, για να γίνουν al dente!
  4. Πατάμε τις σκελίδες σκόρδου με την άκρη ενός μαχαιριού.
  5. Όσο τα σπαγγέτι βράζουν, σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον με το σκόρδο. Σε ένα άλλο τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και αναποδογυρίζουμε σε αυτό το μπέικον με το σκόρδο.
  6. Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, με ένα πιρούνι τα παίρνουμε από την κατσαρόλα και τα τοποθετούμε στο τηγάνι με το βούτυρο και το μπέικον. Δεν πειράζει εάν πέσει και λίγο νερό στο τηγάνι.
  7. Ανακατεύουμε το μεγαλύτερο μέρος των τυριών με τα αυγά και κρατάμε στην άκρη λίγο τυρί για το πασπάλισμα των ζυμαρικών.
  8. Βγάζουμε το τηγάνι με τα σπαγγέτι και το μπέικον από τη φωτιά και ρίχνουμε γρήγορα από πάνω τα αυγά και το τυρί. Αναμειγνύουμε πολύ καλά τα ζυμαρικά για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  9. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε ένα πιάτο και από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί, αλλά και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Καλή όρεξη!

Διάβασε ακόμη:

Συνταγή για γευστικά τορτελίνια με λουκάνικο και σάλτσα!

Photo: Getty Images