Γρήγορο ινδικό κοτόπουλο στο πιάτο σου!

LIKE US ON FACEBOOK

Σήμερα ταξιδεύουμε μέχρι την Ινδία και φτιάχνουμε ένα πεντανόστιμο κοτόπουλο με μυρωδικά και μπαχαρικά! Η συνταγή για ινδικό κοτόπουλο θα σε ικανοποιήσει πλήρως.

Τη συγκεκριμένη συνταγή για ινδικό κοτόπουλο μπορείς να τη συνδυάσεις με ρύζι. Τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά δίνουν μια μοναδική γεύση στο πιάτο ενώ όλα τα υλικά μπορείς να τα βρεις στο super market.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι για τέσσερα άτομα και θα είναι έτοιμη σε λίγα λεπτά!

Τι θα χρειαστείς;

  • 900 γραμμάρια κοτόπουλο, χωρίς κόκαλο
  • 1 κουταλάκι (plus 3/4) αλάτι Ιμαλαΐων
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 jalapeno, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά garam masala
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο

Πώς θα το φτιάξεις;

  1. Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο.
  2. Βάζουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Όταν λιώσει και το βούτυρο, προσθέτουμε το κοτόπουλο. Μόλις πάρει λίγο χρώμα κι από τις δύο μεριές, το αφαιρούμε από το τηγάνι.
  3. Προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι, το κρεμμύδι και το jalapeno.
  4. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε συχνά για περίπου 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε, garam masala, τζίντζερ, κύμινο, κουρκουμά και 3/4 κουταλάκι αλάτι Ιμαλαΐων. Μαγειρεύουμε για περίπου 1 λεπτό.
  5. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο ακόμη βούτυρο.
  6. Τέλος, ρίχνουμε κόλιανδρο κι απολαμβάνουμε.

Δες κι αυτή τη συνταγή:

Το πιο απολαυστικό εξωτικό πιάτο με κοτόπουλο και μπασμάτι

Photo: Pixabay

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved