Αν ψάχνεις τρόπος να γεμίσεις το γιορτινό τραπέζι με νόστιμες λιχουδιές, τότε έχουμε την καλύτερη συνταγή για σένα. Πατάτες με αυγό στην πιο “gourmet” εκδοχή τους.

Ένα ορεκτικό που θα αρέσει στους καλεσμένους σου ενώ είναι εξαιρετικά απλό για να το φτιάξεις. Πατάτες με αυγό… σε μια πιο “gourmet” συνταγή που μπορείς πολύ εύκολα και γρήγορα να φτιάξεις και να το προσθέσεις στο γιορτινό τραπέζι.

Τι θα χρειαστείς;

  • 12 baby πατάτες
  • 3 κουταλάκια αλάτι
  • 12 κρόκους αυγών, βρασμένους
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 2 λωρίδες μπέικον, μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο

Πώς θα το φτιάξεις;

Συνταγή

  1. Προσθέτουμε τις πατάτες και 1 1/2 κουταλάκι αλάτι σε μια κατσαρόλα και νερό.
  2. Και βράζουμε. Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να είναι μαλακές.
  3. Αφαιρούμε τις πατάτες απ’ τη φωτιά και σουρώνουμε. Στη συνέχεια, κόβουμε τις πατάτες στη μέση και αφαιρούμε το εσωτερικό τους.
  4. Στη συνέχεια, σε ένα μεσαίο μπολ προσθέτουμε τους κρόκους αυγών, την κρέμα, την μουστάρδα, το σχοινόπρασο και το υπόλοιπο αλάτι. Ανακατεύουμε μαζί με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  5. Μεταφέρουμε το γέμισμα στο εσωτερικό κάθε πατάτας.
  6. Στη συνέχεια, ρίχνουμε από πάνω σχοινόπρασο και μπέικον.
  7. Και απολαμβάνουμε!

Δες και αυτή τη συνταγή:

Το καλύτερο ορεκτικό για το γιορτινό τραπέζι!

Photo: tasty.co