Σήμερα φτιάχνουμε μια εύκολη συνταγή για γλυκιά frozen σαγκρία για όλα τα γούστα και για όλες τις παρέες που θα μαζευτούν στις βεράντες τους το βράδυ.

Η sangría είναι ένα παραδοσιακό ρόφημα που μας έρχεται απ’ την όμορφη Ισπανία. Μια κλασική σαγκρία φτιάχνεται με κόκκινο κρασί, ψιλοκομμένα φρούτα και συνήθως χυμό πορτοκαλιού ή κάποιο brandy.

Παράλληλα, όμως, υπάρχουν και διάφορες εναλλακτικές της σαγκρίας όπως είναι η λευκή ή αυτή με ροδάκινα. Εμείς αποφασίσουμε να φτιάξουμε τη frozen εκδοχή, γιατί το θερμόμετρο δείχνει 40αρια και ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από δροσιστικά ροφήματα.

Τι θα χρειαστείς για τη γλυκιά frozen σαγκρία;

  • 3 μεγάλα ή 4 έως 6 μικρά μανταρίνια Κλημεντίνες, κατεψυγμένα
  • 285 γρ. κατεψυγμένα μούρα
  • 2 φλιτζάνια ξηρό κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου)
  • 1 πορτοκαλί, κομμένο σε φέτες για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Πώς θα φτιάξεις τη γλυκιά frozen σαγκρία;

Συνταγή:

  1. Ένα βράδυ πριν φτιάξουμε τη σαγκρία, ξεφλουδίζουμε τις Κλημεντίνες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη.
  2. Την επόμενη ημέρα, ανακατεύουμε σε ένα μπλέντερ τα κατεψυγμένα μανταρίνια, τα μούρα, το κόκκινο κρασί και το μέλι.
  3. Όταν είναι έτοιμη, σερβίρουμε τη frozen σαγκρία σε ποτήρια και τη γαρνίρουμε με φέτες πορτοκαλιού.
  4. Συνιστάται η σαγκρία να σερβίρετε αμέσως, γι’ αυτό καλό θα ήταν να μη φτιάξεις μεγάλη ποσότητα, αλλά ούτε και να την τοποθετήσεις στην κατάψυξη μετά. Φτιάξε όσο θα καταναλώσεις εκείνη τη στιγμή και κράτησε τα υπόλοιπα υλικά για την επόμενη φορά! Cheers!
Photo: acouplecooks.com