Πάντα αναζητάμε τρόπους να κάνουμε τη διατροφή μας πιο υγιεινή, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως στερούμαστε τη γεύση. Με τόσα πολλά διαθέσιμα υλικά, είναι πραγματικά πολύ εύκολο το να φτιάξεις υγιεινές και νόστιμες συνταγές, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε γεύση απ’ τα πιο παχυντικά φαγητά. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα τοστ γλυκοπατάτας που ενδείκνυνται για σένα που δεν θέλεις τη γλουτένη στη διατροφή σου.

Info! 15 λεπτά χρόνος προετοιμασίας, 30 λεπτά χρόνος ψησίματος

Τα υλικά για τα τοστ γλυκοπατάτας:

  • 4 μικρές γλυκοπατάτες κομμένες σε φέτες
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 1/4 κ.γλ. πιπέρι
  • Λίγο δεντρολίβανο
  • 50 gr. λευκά φασόλια
  • 1 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κ.σ. ταχίνι

Για τη μεσογειακή σάλτσα:

  • 1/2 αγγουράκι κομμένο σε κύβους
  • 1/4 κούπας ελιές ψιλοκομμένες
  • 1/4 κούπας λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλατοπίπερο

Πώς θα φτιάξεις τα τοστ γλυκοπατάτας;

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζουμε σ’ ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.
  2. Αλείφουμε τις φέτες γλυκοπατάτας με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
  3. Ψήνουμε για 15 λεπτά τις γλυκοπατάτες ή και περισσότερο μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
  4. Στο μεταξύ, για να φτιάξουμε τη σάλτσα των φασολιών, συνδυάζουμε όλα τα συστατικά και τα χτυπάμε στο multi.
  5. Για να φτιάξουμε τη μεσογειακή σάλτσα, επίσης συνδυάζουμε όλα τα υλικά στο multi. Προσοχή! Δεν χτυπάμε πολύ τη σάλτσα, καθώς θέλουμε να καταλαβαίνουμε τις υφές.
  6. Μόλις οι γλυκοπατάτες είναι έτοιμες και κρυώσουν, απλώνουμε 1-2 κουταλιές της σούπας απ’ το μείγμα με τα φασόλια και στην κορυφή βάζουμε μια κουταλιά απ’ τη μεσογειακή σάλτσα.

Φυσικά μπορείς να βάλεις ό,τι topping θέλεις και να φτιάξεις τα τοστ γλυκοπατάτας με βάση τα δικά σου γούστα!

Διάβασε ακόμα:

Ο διαφορετικός τρόπος για να μαγειρέψεις τις γλυκοπατάτες!

Photo: Pexels