Υλικά:

  • 1 πακέτο ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Φυτικό λάδι
  • Μέλι
  • Θρυμματισμένα φουντούκια
  • Πραλίνα
  • Κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη μαγιά και τη ζάχαρη και μισό φλιτζάνι από το ζεστό νερό. Όταν το μείγμα γίνει αφρώδες, περίπου 5 λεπτά, ανακατεύετε με το υπόλοιπο ζεστό νερό μαζί με το αλεύρι, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και τη βανίλια. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να είναι παχύ αλλά απαλό. Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σχεδόν σε μέγεθος, περίπου 1-11 / 2 ώρες. (Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ μαλακή και να έχει φυσαλίδες).
  2. Ρίξτε λάδι σε φριτέζα ή κατσαρόλα, βεβαιώνοντας ότι υπάρχουν τουλάχιστον 2 ίντσες μεταξύ της επιφάνειας του λαδιού και της κορυφής του δοχείου. Ζεσταίνουμε το λάδι.
  3. Ρίξτε το μείγμα (περίπου στο μέγεθος ενός κουταλιού σούπας) μέσα στο καυτό λάδι, φροντίζοντας να μην γεμίσετε το τηγάνι. Οι λουκουμάδες θα φουσκωθούν και θα επιπλέουν στην επιφάνεια. Περιστρέφοντας περιστασιακά, μέχρι οι λουκουμάδες να είναι τραγανοί, και χρυσαφένιοι σε όλες τις πλευρές, περίπου 3-4 λεπτά.
  4. Αφαιρέστε προσεκτικά με ένα κουτάλι και αποστραγγίστε σε χαρτοπετσέτες. Επαναλάβετε όσες φορές χρειάζεται. Τοποθετήστε τους λουκουμάδες σε ζεστή πιατέλα και κρατήστε τους ζεστούς.
  5. Γεμίστε ένα κορνέ με τη πραλίνα και τοποθετήστε τη μέσα στους λουκουμάδες.
  6. Για να το σερβίρετε, τοποθετήστε 4 ή 5 λουκουμάδες σε ένα μπολ, ρίξτε μέλι από πάνω και πασπαλίστε με θρυμματισμένα φουντούκια.
  7. Οι λουκουμάδες τρώγονται καλύτερα ζεστοί, την ίδια μέρα που γίνονται.