Υλικά:

  • 3 αυγά
  • 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 250γρ ζάχαρη
  • 200γρ βούτυρο
  • 200γρ κρέμα γάλακτος
  • 100γρ ζάχαρη άχνη
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Τριμμένη καρύδα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί την άχνη μέχρι να γίνει κρέμα.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το κόβουμε στην μέση.

Πάνω από το κάτω κομμάτι του κέικ βάζουμε την κρέμα (κρατάμε, όμως, λίγο και για το επάνω μέρος) και κλείνουμε με το δεύτερο κομμάτι κέικ.

Γαρνίρουμε με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα.