Υλικά
- 225 γραμμάρια σοκολάτας
- ¾ φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
- 1¼ φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
- ¾ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ φλιτζάνι σκόνη κακάο
- 1 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια. Λιώνουμε τη μισή και αφήνουμε την υπόλοιπη για αργότερα.
- Ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και τη βανίλια για 1-2 λεπτά έως ότου το μείγμα γίνει ανοιχτόχρωμο.
- Ανακατεύουμε την λιωμένη σοκολάτα (αφού βεβαιωθούμε ότι δεν είναι πολύ ζεστή) και στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα κομμάτια σοκολάτας.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σ’ ένα ταψί με μια λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά και μετά αφήνουμε σε δροσερό μέρος.