Υλικά

  • 225 γραμμάρια σοκολάτας
  • ¾ φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
  • 1¼ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
  • ¾ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ φλιτζάνι σκόνη κακάο
  • 1 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια. Λιώνουμε τη μισή και αφήνουμε την υπόλοιπη για αργότερα.
  3. Ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και τη βανίλια για 1-2 λεπτά έως ότου το μείγμα γίνει ανοιχτόχρωμο.
  4. Ανακατεύουμε την λιωμένη σοκολάτα (αφού βεβαιωθούμε ότι δεν είναι πολύ ζεστή) και στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο και το αλάτι.
  5. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα κομμάτια σοκολάτας.
  6. Μεταφέρουμε το μείγμα σ’ ένα ταψί με μια λαδόκολλα.
  7. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά και μετά αφήνουμε σε δροσερό μέρος.