Υλικά

Για τη ζύμη (για μία κρέπα)

  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό
  • 3 – 4 σταγόνες φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας (προαιρετικά)

Για το μαγείρεμα

  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • Κρεμώδες τυρί (μαλακό)
  • Ζάχαρη άχνη
  • Σκόνη κανέλας
  • Φράουλες
  • Αμύγδαλα, ξηροί καρποί
  • Φρέσκα φύλλα μέντας

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ.
  2. Ζεσταίνουμε σ’ ένα τηγάνι το λάδι και ρίχνουμε γρήγορα τη ζύμη.
  3. Μαγειρεύουμε την κρέπα για ένα λεπτό. Αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε και απ’ την άλλη πλευρά.
  4. Σερβίρουμε με το κρεμώδες τυρί, τις φράουλες, τη ζάχαρη άχνη, τη σκόνη κανέλας, τα τραγανά αμύγδαλα και την φρέσκια μέντα.
Photo: thefeedfeed