Υλικά:

  • 4 αυγά
  • 450γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γρ. φυτική κρέμα

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε τα αυγά μαζί την πραλίνα του φουντουκιού. Κρατάμε, όμως, περίπου τρεις κουταλιές για το γλάσο.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι το οποίο ρίχνουμε στο μείγμα.
  3. Χτυπάμε ξανά ολόκληρο το μείγμα για πέντε λεπτά.
  4. Ψήνουμε το κέικ αφού πρώτα το βάλουμε σε φόρμα για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  5. Αφού ψηθεί το κέικ ζεσταίνουμε σ΄ένα κατσαρολάκι την πραλίνα και προσθέτουμε εκεί την φυτική κρέμα.
  6. Περιχύνουμε με το μείγμα το κέικ.

 

photo:dishmaps.com