Υλικά
- 250 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα
- 3 κουταλιές κακάο
- 3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
- 2 κουταλιές ζάχαρη ακατέργαστη (demerara)
- 1 συσκευασία ζύμη σφολιάτας (έτοιμη)
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το ζεστό μείγμα πάνω από τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
- Προσθέτουμε το κακάο και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Διαχωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπάλες και ξεδιπλώνουμε τύπου κυλινδρικά. Ανοίγουμε λίγο τη ζύμη και προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τη σοκολάτα.
- Τοποθετούμε τρεις λωρίδες ζύμης οριζόντια και τρεις κάθετα. Διπλώνουμε τις άκρες με τα χέρια μας.
- Το τοποθετούμε σ’ ένα ταψί, αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=75&v=2qTiWDauQbs