Υλικά

  • 250 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
  • 2 κουταλιές ζάχαρη ακατέργαστη (demerara)
  • 1 συσκευασία ζύμη σφολιάτας (έτοιμη)

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
  2. Ρίχνουμε το ζεστό μείγμα πάνω από τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
  3. Προσθέτουμε το κακάο και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  5. Διαχωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπάλες και ξεδιπλώνουμε τύπου κυλινδρικά. Ανοίγουμε λίγο τη ζύμη και προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τη σοκολάτα.
  6. Τοποθετούμε τρεις λωρίδες ζύμης οριζόντια και τρεις κάθετα. Διπλώνουμε τις άκρες με τα χέρια μας.
  7. Το τοποθετούμε σ’ ένα ταψί, αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
  8. Ψήνουμε για 20 λεπτά.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=75&v=2qTiWDauQbs

Photo: inspiredbycharm.com