Υλικά:

  • 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας αυγό (1 αυγό χτυπημένο)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 φλιτζάνι + 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουταλάκι κουταλάκι άμυλο αραβοσίτου
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 φλιτζάνι με κομμάτια σοκολάτας

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνουμε το φούρνο στους 170C και τοποθετούμε σε ένα ταψί μία λαδόκολλα. Το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ανακατεύουμε μαζί το βούτυρο με τη ζάχαρη και την λευκή και την καστανή μέχρι να συνδυαστούν. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν. Προσθέτουμε το αλεύρι (ξεκινήστε με 1/4 φλιτζάνι, προσθέστε έως και 3 κουταλιές αλεύρι έως ότου η ζύμη δεν είναι πλέον τρεχούμενη αλλά πολύ κολλώδης), το άμυλο αραβοσίτου, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν. Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας.
  3. Τοποθετούμε τη ζύμη στο προετοιμασμένο ταψί. Η ζύμη πρέπει να είναι ψηλή. Ρίχνουμε μερικά ακόμη κομμάτια σοκολάτας στην κορυφή και στη συνέχεια ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν γύρω από τις άκρες. Το κέντρο θα εξακολουθεί να είναι λίγο υπο-ψημένο, αλλά θα σταθεροποιηθεί καθώς κρυώνει. Άφησε το να κρυώσει στο δίσκο για 10 λεπτά.
Photo: marshasbakingaddiction.com