Υλικά:

Για το κέικ:

  • 1½ φλιτζάνι μαλακό βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα καρύδας
  • 1¾ φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια νιφάδες καρύδας

Για το γλάσο καρύδας:

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη σε σκόνη
  • ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα καρύδας
  • ½ φλιτζάνι νιφάδες καρύδας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180. Αλείψτε τη φόρμα για το κέικ με αλεύρι.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και τις νιφάδες καρύδας. Αφήστε το στην άκρη.
  3. Στο μίξερ, ανακατέψτε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να είναι ελαφρύ.
  4. Προσθέστε τη κρέμα, το baking powder και το εκχύλισμα καρύδας. Ανακατέψτε καλά.
  5. Προσθέστε το μισό αλεύρι στο μείγμα και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
  6. Αφήστε το μείγμα του κέικ να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
  7. Ψήστε για 60 – 70 λεπτά ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα καθαρή. Αφήστε το να κρυώσει για 25 λεπτά. Μεταφέρετε το σε μια πιατέλα και ρίξτε από πάνω το γλάσο καρύδας.
  8. Για το γλάσο: Ανακατέψτε τα συστατικά μαζί. Ρίξτε πάνω από το κέικ και αφήστε το να τρέξει σε όλες τις πλευρές του κέικ. Από πάνω ρίξτε τριμμένη καρύδα, αν το θέλετε.
Photo: 5boysbaker.com