Υλικά:

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 2 κρόκους αυγών
  • 2 βανίλιες
  • 1,2 φλιτζάνι κονιάκ
  • 1,2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.τ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ μαγειρική σόδα

Εκτέλεση

  1. Σ’ ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με την σόδα με τις βανίλιες και το baking powder έτσι ώστε να ανακατευτούν καλά.
  2. Έπειτα χτύπησε την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  3. Στην συνέχεια πρόσθεσε τα αυγά, την ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού και ζυμώστε.
  4. Πρόσθεσε το μείγμα του μπολ και το υπόλοιπο αλεύρι και συνέχισε με το ζύμωμα, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.
  5. Αφήνεις το ζυμάρι να ξεκουραστεί για ένα μισάωρο.
  6. Πλάσε  κουλουράκια στο σχήμα που θες και τοποθέτησε τα σε ένα μεγάλο βουτυρωμένο ταψί η σε λαδόκολλα ζαχαροπλαστικής.
  7. Στην συνέχεια «αβγούλωσε» τα με ένα πινέλο και βάλτα στον φούρνο για 15-20 λεπτά στους 175 βαθμούς Κελσίου στην μεσαία σχάρα στον αέρα ή με τις δυο σκάλες του φούρνου.