Υλικά:

Pankakes:

  • 1 μεγάλο αυγό
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1/4 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 1 και 1/3 φλιτζάνι αλεύρι
  • 4 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη ψησίματος
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 φλιτζάνι σοκολάτας
  • 1/4 φλιτζάνι σμέουρα για γαρνίρισμα

Σοκολάτα ganache:

  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια σοκολάτας

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε με τη δημιουργία σοκολάτας ganache έτσι ώστε να δροσιστεί μέχρι να τελειώσετε τις τηγανίτες. Ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα. Αφαιρέστε από τη θερμότητα μόλις σβήσει.

Ρίξτε πάνω από τα τσιπ σοκολάτας και αφήστε το να καθίσει για 5 λεπτά χωρίς ανάδευση. Στη συνέχεια, χτυπάτε τα καλά μέχρι να μετατραπεί σε μια ομαλή και μεταξένια ganache. Περιμένετε έως ότου φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ρίξετε πάνω από τις τηγανίτες.

Για τις τηγανίτες, σε ένα μεσαίο μπολ χτυπήστε μαζί το αυγό και τη ζάχαρη. Προσθέστε το γάλα και το ηλιέλαιο, χτυπήστε μέχρι να συνδυαστούν καλά.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα ξηρά υλικά και ρίξτε τα στα υγρά συστατικά. Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά. Το μείγμα θα είναι παχύ. Ρίξτε τα κομμάτια σοκολάτας.

Ζεστάνετε ένα τηγάνι και είτε απλώστε λίγο βούτυρο πάνω του είτε λίγο ηλιέλαιο.  Ρίξτε στο τηγάνι περίπου 1/4 φλιτζάνι από την κρέμα, για κάθε κρέπα. Μαγειρέψτε μέχρι να δείτε φυσαλίδες στην κορυφή, για περίπου 1 λεπτό περίπου.

Τοποθετήστε τις τηγανίτες σε ένα πιάτο και ρίξτε τη ganache σοκολάτας πάνω τους. Αφήστε τη σοκολάτα να πέσει κάτω. Περιμένετε για 2-3 λεπτά, έτσι ώστε η ganache να κάτσει λίγο και στη συνέχεια προσθέστε στην κορυφή τα σμέουρα. Σερβίρετε αμέσως.

Photo: giverecipe.com