Υλικά:

  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 κσ ζάχαρη
  • ½ κγ αλάτι
  • 3 αυγά
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 2 κγ βούτυρο αγελαδινό
  • 1 μπανάνα ώριμη
  • Καρύδια

Για τη σως μελιού:

  • 2 κσ μέλι
  • 2 κσ νερό ζεστό
  • 2 σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά που είναι σε μορφή σκόνης (αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι).

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρίσουν.

Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τα υλικά σε μορφή σκόνης που ανακατέψαμε πριν και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν με τα αυγά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τα pancakes μέχρι αυτά να ροδίσουν από κάθε πλευρά.

Περιχύνουμε με τη σως μελιού και κόβουμε από πάνω την ώριμη μπανάνα μας και τα καρύδια.

Για τη σως μελιού:
Ανακατεύουμε το μέλι με το ζεστό νερό και προσθέτουμε τις σταγόνες του λεμονιού.