Υλικά
- 4 μπανάνες
- 1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι σοκολάτα λιωμένη
- σαντιγύ
- καραμελωμένα κεράσια
Εκτέλεση
- Κόβουμε μια μπανάνα σε τρία κομμάτια και στη συνέχεια κάθε κομμάτι στα δύο κατά μήκος.
- Σε μια λαδόκολλα τοποθετούμε τα καρύδια σε σχήμα μικρού κύκλου.
- Ρίχνουμε από πάνω μια κουταλιά της σούπας σοκολάτα. Από πάνω τοποθετούμε ένα ξυλάκι παγωτού και το καλύπτουμε με σοκολάτα.
- Προσθέτουμε τα δύο μισά απ’ την κομμένη μπανάνα στραμμένα προς τα πάνω στην λιωμένη σοκολάτα. Επαναλαμβάνουμε για όλα τα κομμάτια.
- Παγώνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Όταν είναι κατεψυγμένο και στερεό, προσθέτουμε λίγη σαντιγύ και από πάνω τα καραμελωμένα κεράσια.
- Αυτή την συνταγή μπορούμε να την προσαρμόσουμε όπως εμείς θέλουμε.
- Δηλαδή, μπορούμε να επιλέξουμε διαφορετικούς τύπους ξηρών καρπών ακόμα και να προσθέσουμε παγωτό αν θέλουμε.