Υλικά:

  • 1-2 κεσεδάκια φράουλες
  • 1 κσ ζάχαρη
  • 2 κσ ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος την παχιά με τα 35% λιπαρά.
  • 1 κουτί τυρί κρέμα
  • χυμό λεμόνι (2-3 κσ)

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις φράουλες, τις κόβουμε κομμάτια και τις πασπαλίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού και 1 κσ ζάχαρη. Τις αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο.

Σε μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να γίνει σαντιγύ.

Σε άλλο μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα με 1-2 κσ χυμό λεμόνι και μόλις αφρατέψει, προσθέτουμε τη σαντιγύ και ανακατεύουμε.

Βγάζουμε τις φράουλες από το ψυγείο και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Τις προσθέτουμε στο μείγμα. Μοιράζουμε σε μπολ ή ποτήρια ώστε να είναι έτοιμες για σερβίρισμα και βάζουμε στο ψυγείο.

Πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με φραουλίτσες.

 

Tip:

Για να πετύχει η σαντιγύ, πρέπει απαραίτητα να είναι κρύα η κρέμα γάλακτος και πλούσια σε λιπαρά. Αν δεν συμβαίνουν και τα δύο, εσείς θα χτυπάτε, θα ανακατεύετε, αλλά το μόνο που θα κάνετε είναι… μπράτσα. Όχι σαντιγύ!