Υλικά

  • Πίτα τύπου tortilla
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 1/2 κουταλάκι σκόνη κανέλας
  • 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
  • Παγωτό βανίλια
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Κόβουμε την πίτα tortilla σε στρογγυλά κομμάτια.
  3. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα. Και βουτάμε κάθε tortilla μέσα στο μείγμα.
  4. Αναποδογυρίζουμε μια θήκη για muffins ανάποδα και τοποθετούμε τα κομμάτια tortilla στα κενά. Ψήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  5. Αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τα γεμίζουμε με παγωτό βανίλια. Παγώνουμε για μια ώρα ή για όσο χρειαστεί.
  6. Λιώνουμε τη σοκολάτα και το λάδι καρύδας στον φούρνο μικροκυμάτων περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  7. Βυθίζουμε την κατεψυγμένη tortilla στη λιωμένη σοκολάτα και αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 10 λεπτά.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=54&v=1qyMTh7ae0o