Υλικά
- Πίτα τύπου tortilla
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1 1/2 κουταλάκι σκόνη κανέλας
- 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
- Παγωτό βανίλια
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Κόβουμε την πίτα tortilla σε στρογγυλά κομμάτια.
- Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα. Και βουτάμε κάθε tortilla μέσα στο μείγμα.
- Αναποδογυρίζουμε μια θήκη για muffins ανάποδα και τοποθετούμε τα κομμάτια tortilla στα κενά. Ψήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τα γεμίζουμε με παγωτό βανίλια. Παγώνουμε για μια ώρα ή για όσο χρειαστεί.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα και το λάδι καρύδας στον φούρνο μικροκυμάτων περίπου 30 δευτερόλεπτα.
- Βυθίζουμε την κατεψυγμένη tortilla στη λιωμένη σοκολάτα και αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 10 λεπτά.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=54&v=1qyMTh7ae0o