Υλικά:

Για το κέικ:

  • 1½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Αλάτι
  • 1 κσ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κγ μαγειρική σόδα
  • 2 κγ κανέλα σε σκόνη
  • 4 αυγά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 500 γρ. καρότα
  • 2/3 φλιτζανιού καρύδια

Για το γλάσο:

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 180 γρ. βούτυρο
  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτάκι σκόνη βανίλιας

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, μία πρέζα αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και την κανέλα.

Σ ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει μία αφράτη μαρέγκα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σταδιακά, προσθέτουμε το μείγμα αλευριού ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα και τα καρύδια που έχουμε αλέσει.

Βάζουμε το μείγμα σε μία βυτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε στους 180 για περίπου 50 λεπτά. Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και το βγάζουμε από τη φόρμα.

Όσο ψήνεται το κέικ ετοιμάζουμε το γλάσο χτυπώντας στο μίξερ την άχνη ζάχαρη και το βούτυρο. Αφού γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα προσθέτουμε το τυρί κρέμα κα τη βανίλια και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε το γλάσο στο Κέικ καρότου και το σερβίρουμε!

Tip!

Αφού ψηθεί το κέικ το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά μόνο, το βγάζεις από τη φόρμα και το αφήνεις να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα. Μ αυτό τον τρόπο δεν θα εγκλωβιστεί ατμός στο εσωτερικό του και θα παραμείνει αφράτο.