Υλικά:

Κρύα κρέμα

1 συμπυκνωμένο γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Τριμμένα μπισκότα ή κρακεράκια, συν περισσότερα για γαρνιτούρα

Γλυκό κεράσι για τη γέμιση

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τη κρύα κρέμα μέχρι να σχηματιστούν δύσκαμπτες κορυφές, 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το συμπυκνωμένο γάλα και τη βανίλια μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και στη συνέχεια προσθέτουμε τα θρυμματισμένα κρακεράκια.
  3. Μεταφέρουμε το ήμισυ του μείγματος σε μία φόρμα της επιλογής μας, προσθέτουμε το 1/2 γλυκό κεράσι και στη συνέχεια το στροβιλίζουμε με ένα μαχαίρι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα κρέμας, στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζανιού γλυκό κεράσι και στροβιλίζουμε με ένα μαχαίρι. Στη κορυφή προσθέτουμε τα υπόλοιπα κρακεράκια.
  4. Το αφήνουμε να παγώσει μέχρι να σταθεροποιηθεί, τουλάχιστον για 8 ώρες, καλύπτοντας ελαφρώς με πλαστικό περιτύλιγμα μετά από 4 ώρες.
  5. Το αφήνουμε να μαλακώσει για 10 λεπτά πριν το σερβίρισμα.

Photo: delish.com