Υλικά:
Κρύα κρέμα
1 συμπυκνωμένο γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τριμμένα μπισκότα ή κρακεράκια, συν περισσότερα για γαρνιτούρα
Γλυκό κεράσι για τη γέμιση
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ τη κρύα κρέμα μέχρι να σχηματιστούν δύσκαμπτες κορυφές, 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το συμπυκνωμένο γάλα και τη βανίλια μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και στη συνέχεια προσθέτουμε τα θρυμματισμένα κρακεράκια.
- Μεταφέρουμε το ήμισυ του μείγματος σε μία φόρμα της επιλογής μας, προσθέτουμε το 1/2 γλυκό κεράσι και στη συνέχεια το στροβιλίζουμε με ένα μαχαίρι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα κρέμας, στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζανιού γλυκό κεράσι και στροβιλίζουμε με ένα μαχαίρι. Στη κορυφή προσθέτουμε τα υπόλοιπα κρακεράκια.
- Το αφήνουμε να παγώσει μέχρι να σταθεροποιηθεί, τουλάχιστον για 8 ώρες, καλύπτοντας ελαφρώς με πλαστικό περιτύλιγμα μετά από 4 ώρες.
- Το αφήνουμε να μαλακώσει για 10 λεπτά πριν το σερβίρισμα.