Υλικά:

  • 250g αλεύρι
  • ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 250g ζάχαρη άχνη
  • 3 μέτρια αυγά, χτυπημένα
  • 200g τριμμένα φουντούκια
  • Ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.

Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα αυγά σιγά-σιγά για να γίνει μια ζύμη.

Ανακατεύουμε και τα φουντούκια με το ξύσμα πορτοκαλιού.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώνουμε το μείγμα ελαφρά και τη χωρίζουμε στα 2. Τα τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε για 25 λεπτά.

Τα βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και στη συνέχεια τα κόβουμε σε φέτες.

Τα ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 5-7 λεπτά, τα γυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5-7 λεπτά.