Υλικά:

  • 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αυγά
  • 200γρ βούτυρο
  • 6 σύκα φρέσκα
  • 90γρ μέλι σε θερμοκρασία δωματίου
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Ξύσμα από ένα λάιμ

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το μέλι και το βούτυρο.

Προσθέτουμε σιγά- σιγά στο μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, και το ξύσμα του λάιμ.

Αφού χτυπήσουμε το μείγμα για αρκετή ώρα βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και βάζουμε το μείγμα.

Κόβουμε στην μέση τα σύκα και τα προσθέτουμε πάνω από το μείγμα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά και στην συνέχεια κόβουμε και σερβίρουμε.